Croatia
Facebook
Best beaches in Croatia

Ovo su plaže i uvale u Hrvatskoj čija će vas priroda očarati i sakriti od velikih gužvi i znatiželjnih pogleda!

Odabrali smo za 7 prekrasnih uvala i plaža koje naš Jadran čine posebnim. Na ovim mjestima ćete naći svoj spokoj i mir. Možete biti sigurni da ovdje nećete naći velike gužve i kako ćete vi i vaša obitelj uživati u pravom odmoru.

Otočić Proizd bio je Plaža godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, a britanski Daily Telegraf uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu. Proizd ima stjenovitu i šljunčanu obalu, ali sjeverna strana oduzima dah. Tu se nalaze Bili boci – plaže od bijelih stijena koje uranjaju u more tirkizne boje. Uz pristanište na Proizdu smješten je mali restoran, a do plaže Bili boci vode uređene šumske staze.

Plaža Pasjača se nalazi u Konavlima točnije u malom mjestu Popovići, u Rivijeri Dubrovnik. Pasjača je predivna skrivena plaža koja se smjestila podno strmih konavoskih stijena. Do plaže Pasjača možete doći jedino spuštajući se niz duge i vrlo strme stepenice koje su usječene u stijenu, čak 250 m visinske razlike.

Već dok se spuštate prema plaži imate osjećaj da vas dolje čeka nešto prekrasno i božanstveno. Neopisiv doživljaj se samo spuštati se niz stepenice koje vode do plaže. Plaža Pasjača je idealna za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti. Šljunak na plaži je fin, a more kristalne boje. Na ovoj plaži rijetko i možemo reći skoro nikad nema gužve jer je put poprilično nepristupačan, a svojom lokacijom ne pogoduje ni onim s brodicama koji bi se željeli tu usidriti.

Plaža Porat je jedna od najljepših pješčanih plaža otoka Biševa. Skrivena je ispod hridi na zapadnoj strani otoka Biševa i nepovezana s civilizacijom. Na otoku Biševu nalazi se 26 morskih špilja koje se mogu obići brodom, a jedna od njih je iMedvidina špilja koja je proglašena zaštićenim spomenikom prirode zbog svoje iznimne ljepote.

No najveća atrakcija i izletište za mnoge turiste diljem svijeta je Modra špilja u uvali Baluni. Plaža Porat  idealna je za obitelj s malom djecom radi razine mora koja je više od 20 m plitka. U blizini plaže se nalazi kafić irestoran gdje se možete osvježiti i nahraniti, ali i unajmiti ležaljke za cijeli dan. Ako vam je potreban hlad da se sakrijete od žarkog sunca odmah uz plažu Porat se nalazi borova šuma

Više info i galerija slika